De voor- en nadelen van het gebruik van fluwelen gordijnenHet eerste voordeel van het gebruik van fluwelen gordijnen is natuurlijk de esthetische waarde die het aan elke kamer geeft. Het geeft elke ruimte een sfeer van klasse en exclusiviteit. Dit is op zich al heel positief voor de mensen die in de kamer verblijven. We passen ons aan de omgeving waarin we leven aan. Mensen die gewoonlijk in rommelige en ongeorganiseerde kamers leven, ontwikkelen hoogstwaarschijnlijk ongewenste denk- en gedragspatronen. Aan de andere kant kunnen mensen die omringd blijven door orde en elegantie ook hun kijk in die richting verbeteren.

Fluwelen gordijnen zijn duidelijk zeer bevorderlijke accessoires om te gebruiken bij koud weer. De dikte en dichte vezels van de stof isoleren de kamer tegen vocht en kou. Bovendien voorkomen deze gordijnen dat stof en schadelijke microscopisch kleine organismen de kamer binnendringen en zich verspreiden. Zo bieden ze bescherming aan mensen die allergisch zijn voor deze stoffen. Als je ook gordijnen aan de muren hebt, zorgen ze in combinatie met tapijten en vloerkleden ook voor een zekere mate van geluidsisolatie in de kamer. Het zou niet mogelijk zijn om door muren heen te luisteren die met fluwelen gordijnen zijn gedrapeerd.

Een nadeel van het gebruik van fluwelen gordijnen is dat ze de neiging hebben om het stof en microscopisch kleine deeltjes in de lucht op te hopen. Om deze reden kan het nodig zijn om regelmatig velours gordijnen te stofzuigen om de kamer schoon en stofvrij te houden. Dit zou niet moeilijk moeten zijn, want het is gemakkelijk om ze gewoon van hun steunbalken te verwijderen, ze vervolgens plat op een oppervlak te leggen en de stofzuiger voorzichtig in de richting van de vezels van het fluwelen gordijn te laten lopen. Daarna moeten ze klaar zijn om terug te plaatsen.

Nog een ding waar u op moet letten, is het verwijderen van vlekken. U moet weten hoe u dit moet doen op een manier die de fluwelen gordijnen niet beschadigt of hun textuur verpest. U dient een doek aan te brengen die is ondergedompeld in het schuim van een afwasmiddeloplossing, niet rechtstreeks in de oplossing zelf. Knijp de vlek voorzichtig uit met handbewegingen in dezelfde richting als de vezels van de doek. Herhaal dit totdat de vlek verdwenen is en laat de stof dan drogen. Wanneer ze volledig zijn gedroogd, kamt u de vezels voorzichtig tegen de nerf van de stof aan om de oorspronkelijke textuur terug te krijgen.

Zoals u kunt zien, zijn de nadelen van het gebruik van fluwelen gordijnen minimaal in vergelijking met de voordelen die u kunt krijgen door ze te gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *